SOVE PÅ/RØRE VED PIERCINGEN

Når en piercing heler, er det meget vigtigt at holde fingrene så langt væk fra piercingen som muligt!

Hvorfor? – Hver gang du piller ved den eller omkring den, introducerer du bakterier til området, som kan resultere i infektion, irritation og de frygtede ‘’piercing-bumps/irritationsbobler’’. Dine hænder skal KUN i nærheden af din piercing når du renser den (vask altid dine hænder grundigt, inden du renser den).

Der er et gammelt rygte der siger at du skal dreje smykket under helingen, dette er ikke korrekt! Hvis du rotere smykket vil det ødelægge det nye væv ved at rive op i såret og dermed forlænge helingen. Rygtet lød på at smykket ville gro fast i huden hvis det ikke blev drejet, dette er dog ikke sandt! Det er ikke muligt for vores hud at gro fast i metallet, da det er et ikke-porøst materiale. Det kan dog ske, hvis du bruger billige materialer som f.eks. plastik (plastik er porøst og ikke egnet til friske, helende eller helede piercinger).

Det er også vigtigt at prøve at undgå at sove direkte på piercingen!

Hvorfor? – Hovedets/kroppens vægt og tryk på vævet kan gøre piercingen skæv. Det er også en af de andre hovedårsager til udviklingen af ‘’irritationsbobler’’, da vævet vil blive skubbet rundt i akavede positioner pga. trykket.