STERILT ARBEJDE

I Dark Crow arbejder vi kun med sterile teknikker. Det betyder, at ikke kun vores nåle og smykker er sterile, det er vores handsker, gaze til rengøring og drape som vi bruger til at skabe et sterilt arbejdsmiljø på din krop, også.

De fleste bakterier formere sig bedst ved stuetemperatur og op til 37 grader, ved 75 grader dræbes bakterierne, men mange bakteriesporer overlever (en bakteriespore er et dvale stadie, så de kan klare ekstreme forhold indtil levevilkårene igen er optimale). Ved 100 grader dør nogle bakteriespore mens andre overlever, fra 120 til 135 grader dræbes alle bakteriespore. Derfor sætter vi fokus på vigtigheden af sterilt arbejde.

Hvordan steriliserer man værktøj (som fx en tang)? Det er ikke nok at koge det eller tørre det af med alkohol, da dette kun ville fjerne overfladebakterier, mens patogene bakterier eller vira lever videre. Derfor er det vigtigt for en piercer at have og bruge en autoklave. Vi vil gerne sikre os, at der ikke er nogen mikroorganismer tilbage, så lad os forklare dig, hvordan det fungerer!

Først skrubber vi værktøjet med vand og enzymatisk sæbe, så kører vi det igennem en ultralydsrenser for at fjerne overfladesnavs. Når alt er tørt pakker vi det i selv-lukkelige enkeltpakker og putter det i autoklaven. Når kammeret er lukket fjernes al luft fra indersiden af maskinen enten ved hjælp af en vakuumpumpe eller ved at tvinge den til at pumpe damp ud. Temperaturen hæves til over 133 grader, og så starter timeren. Under steriliseringsprocessen lukkes der konstant damp ind i autoklaven for at dræbe alle farlige mikroorganismer. Denne del tager ca. 30 minutter. Så det er sådan, vi steriliserer udstyr! Nåle, smykker, gaze og vatpindene er alle engangsbrug.

DanishEnglish